Back to school!

Hanne Dupas, onze Belgische collega, maakt sinds afgelopen jaar deel uit van het team van Fysiotherapie Rosier. Sindsdien heeft ze o.a. een cursus Dry Needling gevolgd, maar is zij ook gestart met de opleiding tot osteopaat.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, organen en weefsels. De osteopaat onderzoekt en behandelt de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen.

(bron: www.osteopathie.eu/nl)

Hanne vertelt:

“Osteopathie interesseerde me al van jongs af aan. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat ik verder wilde in deze richting en zodoende studeer ik sinds september 2018 aan het IAO, International Academy of Osteopathy. Ik koos voor het modulaire systeem (modulair als in; een lesmarathon van telkens 3 dagen), waardoor werken en studeren gecombineerd kunnen worden.

Het grote voordeel hiervan is dat ik het geleerde direct kan toepassen in de praktijk. Bovendien is het erg motiverend om te zien dat nieuw aangeleerde behandelstrategieën hun vruchten afwerpen.”

Wij zijn erg blij om Hanne in ons midden te hebben. Door haar opleiding tot osteopaat heeft zij een andere kijk op bepaalde problematiek. Dit werk zeer verfrissend binnen onze praktijk en het maakt dat wij patiënten op meerdere manieren kunnen helpen

Heeft u vragen over osteopathie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.