Claudicatio intermittens / perifeer arterieel vaatlijden (PAV)

enkel_behandeling

Wij zijn lid van het ClaudicatioNet. Het ClaudicatioNet is een landelijk netwerk waarin fysiotherapeuten geregistreerd staan die bevoegd zijn om gesuperviseerde looptherapie te geven aan patiënten met çlaudicatio intermittens.

Claudicatio intermittens wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten pijnklachten in de benen kunnen ervaren. Klachten ontstaan tijdens of na een stuk lopen of bij het oplopen van een helling. De beenspieren krijgen te weinig zuurstof waardoor deze pijnlijk worden en kan er een krampachtig gevoel ontstaan. Wanneer u enige tijd stil staat kunnen de klachten weer verdwijnen. Omdat mensen vaak even voor een winkelruit staan tot de pijn minder is, noemen we het ‘etalagebenen’. Roken, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor clauicatio intermittens / PAV.

De behandeling van claudicatio intermittens bestaat voornamelijk uit gesuperviseerde looptherapie. Hierbij zal u onder begeleiding van een fysiotherapeut therapie krijgen die gericht is op het verminderen van de pijnklachten, het vergroten van de loopafstand, het verbeteren van het uithoudingsvermogen en spierkracht en zal u gestimuleerd worden in een verantwoorde leefstijl.

Ons Zorgaanbod