Dry Needling

Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode en wordt vaak in een adem genoemd met acupunctuur. Dit is niet terecht, want er zijn grote verschillen tussen beide.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de energiebanen van het lichaam. Bij dry needling daarentegen, gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier aanprikt. Er worden specifieke punten in de spier aangeprikt, die vaak overbelast zijn en hierdoor een lokale verdikking veroorzaken waardoor er een slechte doorbloeding is en een ophoping van afvalstoffen. Deze specifieke punten worden ook wel triggerpoints genoemd. Patiënten kunnen deze plek óf zelfs de hele spier als stijf of pijnlijk ervaren.

Dry needling bij fysiotherapie Rosier in Maastricht

Tijdens een intake zal onze fysiotherapeut uw klacht in kaart brengen. Na een uitgebreid onderzoek zal voor u een behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan kan dry needling bevatten, maar dit zal nooit de enige interventie zijn die wordt toegepast. Bij fysiotherapie Rosier gebruiken we deze behandeling namelijk als toevoeging op de reguliere behandeling.

Wij vinden dat dry needling geen op zichzelf staande behandeling is. U zult van onze therapeuten daarom daarnaast vaak oefeningen en/of adviezen krijgen. Om de zojuist genoemde redenen valt dry needling onder een fysiotherapeutische behandeling en zal daarom vergoed worden volgens onze fysiotherapie vergoedingen. Lees over de vergoedingen en onze tarieven van dry needling.

De therapeuten in onze praktijk die deze behandeling toepassen hebben allemaal een gecertificeerde cursus en zijn bekwaam om dry needling te kunnen toepassen.

Ons Zorgaanbod