Fysiotherapie

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is dé specialist van het steun- en bewegingsapparaat

Lopen, springen, traplopen, bukken; het zijn veelvoorkomende bewegingen die u dagelijks uitvoert zonder erbij na te denken. Echter dit is niet meer zo vanzelfsprekend wanneer u ergens last of pijn aan krijgt. Fysiotherapie kan dan een oplossing bieden voor u. Een fysiotherapeut is dé specialist van het steun- en bewegingsapparaat. Hij is gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat; deze omvat o.a. spieren, gewrichten, banden en zenuwen.

Fysiotherapie Rosier; uw fysiotherapeut in het centrum van Maastricht

Tijdens de eerste afspraak zal onze fysiotherapeut een intake afnemen en een onderzoek uitvoeren om uw klacht in kaart te brengen. Zowel in het onderzoek als tijdens de behandeling maken onze fysiotherapeuten gebruik van diverse tests en metingen om zijn bevindingen vast te kunnen leggen. Een fysiotherapeut dient namelijk te handelen op basis van het evidence-based practice(EBP) principe. Dit houdt in dat het uitvoeren van een handeling of denkwijze gebaseerd is op de meest recente wetenschappelijke onderzoeken.

Dit zal allemaal worden vastgelegd in het elektronisch patiënten dossier waarvan fysiotherapie Rosier gebruikmaakt. In dit dossier zullen wij ook, in overleg met u, een behandelplan maken om de door uw gestelde doelen te bereiken. Onze fysiotherapeuten zullen met name ook aandacht besteden aan hoe uw klacht uw dagelijkse activiteiten en/of participatie in de maatschappij beïnvloed.

Fysiotherapie Rosier heeft goede contacten bij diverse huisartsenpraktijken en specialisten in Maastricht en omstreken. Indien nodig, en met uw toestemming, zullen wij uw huisarts raadplegen of contact opnemen met andere specialisten om uw situatie/klacht te bespreken. Wij geloven dat een samenwerking tussen diverse disciplines uw behandelproces ten goede komt.

Wist u dat sinds 2006 de regelgeving binnen de fysiotherapie veranderd is en dat wij direct toegankelijk zijn; u kunt dus bij fysiotherapie Rosier terecht zonder verwijzing van uw huisarts of specialist. Huisartsen en specialisten behouden de mogelijkheid om u door te verwijzen naar een fysiotherapeut. Het staat u vrij om alvorens uw bezoek aan ons een afspraak te maken bij uw huisarts of medisch specialist.

Meer informatie over vergoedingen van fysiotherapie.

Ons Zorgaanbod