De heuppoli

heuppoli Fysiotherapie Rosier

In samenwerking met Park Medisch Centrum is er in 2020 een heuppoli opgestart op de locatie aan de Sint Annalaan 23A.

De heuppoli Maastricht is een expertisecentrum waar u met al uw heupproblemen terecht kunt. Het team, bestaande uit verschillende specialisten kijkt samen met u naar het beste behandeltraject om u verder te helpen.

Indien een operatie nodig blijkt, kunt u vertrouwen op de beste chirurgen. De chirurgen van Park Medisch Centrum opereren volgens de spier besparende technieken met als gevolg een korte revalidatieperiode en lage complicatiecijfers. De heupprotheses worden geplaatst middels de voorste benadering. Bij deze techniek worden geen spieren losgemaakt om het heupgewricht te bereiken. Met name de spieren voor een stabiel looppatroon blijven volledig onaangetast.

Zie voor meer informatie: https://www.parkmedischcentrum.nl/behandelingen/orthopedie/heupslijtage-heupprothese-artrose-heupgewricht/#werkwijze-park-mc

De hipcoach (Nol) ondersteunt de chirurgen binnen dit team. Hij is het verlengstuk van de chirurgen en zal samen met de patiënt een gepersonaliseerd oefenprogramma opstellen om het heupprobleem of de heuprevalidatie aan te pakken. Bij patiënten die een operatie moeten ondergaan kan middels een preoperatief programma worden geanticipeerd op de situatie na de operatie. Het “better in, better out” principe.
De hipcoach speelt ook een cruciale rol bij de conservatieve behandeling van heupproblemen waarbij er dus geen operatie bij komt kijken. Vaak kunnen heupproblemen middels de juiste analyse, oefeningen en begeleiding al worden opgelost.

De Hip Coach zal de patiënten en de behandelende fysiotherapeut naar het meest optimale resultaat coachen. Hierbij is de nauwe interactie en communicatie met de behandelende fysiotherapeut cruciaal.

Heeft u problemen met uw heup, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer pijnvrij te laten functioneren binnen het algemeen dagelijks leven!

Ons Zorgaanbod