Mulligan therapie

Mulligan therapie

Het Mulligan Concept is een behandelmethode die gericht is op het pijnvrij bewegen van de gewrichten. Wanneer onze gewrichten pijn doen tijdens het bewegen kan het zijn dat de sporing van het gewricht niet goed verloopt. Met de technieken van het Mulligan Concept is de therapeut in staat om de natuurlijke sporing van het gewricht weer terug te krijgen.
De technieken zijn toepasbaar bij ieder gewricht in het lichaam. De fysiotherapeut zal hierbij een kleine correctie geven op het gewricht waarbij u zelf de pijnlijke of beperkte beweging maakt. Door deze beweging een aantal keer te herhalen met de correctie van de therapeut leert het lichaam de beweging opnieuw aan en zal de natuurlijke sporing van het gewricht
weer terugkeren. Dit resulteert vaak in een snelle verbetering van de klachten.

Mulligan Concept bij Fysiotherapie Rosier in Maastricht

Tijdens de intake brengt de fysiotherapeut eerst uw klachten in beeld. Na het onderzoek zal de fysiotherapeut beslissen of de technieken van het Mulligan Concept in uw geval een goede toevoeging is aan het behandelplan.
Het Mulligan Concept is een onderdeel van reguliere fysiotherapie en manuele therapie en zal daarom vergoed worden volgens onze fysiotherapie vergoedingen. De therapeuten die deze technieken toepast zijn gecertificeerd en bekwaam om het Mulligan Concept toe te passen.

Ons Zorgaanbod