Nieuwe behandeling; Dry Needling

Dry needling wordt vaak onterecht in een adem genoemd met acupunctuur, echter er zijn grote verschillen tussen beide. Bij acupunctuur worden oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de energiebanen van het lichaam. Bij dry needling daarentegen, gebruikt de fysiotherapeut meestal één naald, waarmee hij kortdurend een specifiek punt in de spier aanprikt.

dry_needlingDeze specifieke punten worden triggerpoints genoemd. Een triggerpoint is vaak overbelast en hierdoor ontstaat een lokale verdikking. Deze verdikking zorgt ervoor dat er een slechte doorbloeding is en een ophoping van afvalstoffen. Indien een triggerpoint niet behandeld wordt kan deze voor diverse klachten zorgen; stijfheid, (uitstralende) pijn, en/of moeite met bewegen. Tijdens een dry needling behandeling wordt het triggerpoint aangeprikt om de lokale blokkade op te heffen met als uiteindelijk doel pijnvermindering.

Bij Fysiotherapie Rosier is dry needling een aanvulling op een behandeling. Naast het daadwerkelijk aanprikken van een of meerdere triggerpoints zal onze therapeut de oorzaak van de overbelasting achterhalen. Dry needling kan gezien worden als een extra tool om sneller van de klachten af te komen.

Wilt u meer informatie over dry needling of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.